Verblijf

Mogelijkheden

Mini-camping 

2021 : open van 24 april tot en met 18 september

INFORMATIE & TARIEVEN

Wij hebben op onze knusse, door eeuwen-oude eikenbomen omgeven, terrein ca. 6 ruime kampeerplaatsen met prachtig vrij uitzicht.

U kunt bij ons genieten van de rust op het Franse platteland. Voor al onze gasten hebben wij in een gedeelte van de Grange (oude hooischuur) een gezellige ruimte. Er is een terrasje met parasol en er staat een lange tafel om even rustig te zitten, een boekje te lezen, een route uit te stippelen of te kletsen onder het genot van een drankje. Ook bij eventueel slecht weer kunt u hier heerlijk vertoeven. De ruimte is altijd beschikbaar, behalve tijdens de table d'hôte maaltijden.

- overdekte afwasplek met warm water, handzeep, afwasborstel en afdruip-rek;

- elke kampeerplek heeft een picknicktafel en parasol, gratis te gebruiken !

- 2 ruime badkamers met gratis heerlijk warm water, 1 badkamer heeft een apart toilet en een ruimte met een afgesloten douche-ruimte (met regendouche-kop) en wastafel, de 2e badkamer heeft een zeer ruime douche, wastafel en toilet in 1 ruimte. Handzeep en toiletpapier gratis bechikbaar. Overal is ALTIJD warm water, zonder muntjes, drukknoppen oid.

- kampeerderskoelkast met diepvries, gratis te gebruiken voor onze gasten

Voor het ultieme vakantiegemak bieden wij verder:

- table d'hôte (mee-eten, zie bij 'eten' op deze site)

- broodservice (bestellen kraakvers en vaak nog warm brood & croissants)

- kopen enkele streekprodukten en drankjes, ijsjes etc.

- gratis wifi-internet

- lenen boeken (grote keuze!), brochures, stafkaarten, tijdschriften en routes (wandel, fiets, auto, motor, GPS) etc.

- service 'wasje doen' (wij hebben geen 'kampeerders-wasmachine', maar doen dit met onze eigen wasmachine inclusief waspoeder voor € 3,50 per volle trommel) Wij hebben geen droger, wel een wasrekje te leen...  

Uitgangspunten

Op de camping staan rust en natuur voorop! Ons thema is échte rust (zie ook onze 'uitgangspunten' op deze site, klik hier:   UITGANGSPUNTEN !

LET OP .. een grotere caravan of camper?

Helaas, het terrein van Les Fayes is niet geschikt voor hele grote caravans (max. ca. 6.50 m. incl. dissel) & 'echte' campers (kampeerbusjes geen probleem) . Bij twijfel, mail ons gerust even voor uitleg en/of overleg!

Ook welkom zonder hond (en) ?

Natuurlijk! Honden mogen geen overlast bezorgen, dus ook zonder hond kun je hier heerlijk genieten van de rust, lekker eten etc. Het is natuurlijk wel handig als je honden en andere dieren een beetje leuk vindt :-) =

KLIK HIER

VOOR DE TARIEVEN 2021 camping/caravan/gîte

Toeristenbelasting/taxe de sejour is 20 eurocent pp per nacht. Te betalen bij vertrek.

BOEKEN?  Klik hier voor:

- de voorwaarden

- het reserveringsformulier

Huurcaravan

Heeft u zelf geen zin een tent op te zetten of een caravan mee te nemen, dan kunt u gebruik maken van onze huurcaravan.

De 'Constructam' (klik hier voor de fotopagina), een romantische oldtimercaravan (1970) met weinig kunststof, houten kastdeurtjes, echt glazen ramen, ronde raampjes, een dubbel-deurtje en andere leuke details.

De caravan is compleet ingericht met o.a.: keukengerei, een opgemaakt vast bed, keukenlinnen (douche- en badhanddoeken zelf meenemen!), huishoudelijke spullen. Verder is er buiten een picknickbank & parasol, een Veranda met kookplek en werkplank & kastje', tuinstoelen met kussens. Zithoekje met 2 stoelen en tafel, kampvuurplek, etc.

KAMPEREN BUITEN HET SEIZOEN: Klik hier!


Chambre d'hôte

INFORMATIE & TARIEVEN

Chambre d'hôte is de Franse variant op de Bed & Breakfast in Engeland. U 'huurt' een kamer met bed(den) met toegang tot een gastenbadkamer en 's ochtends krijgt u een heerlijk vers ontbijt.

Les Fayes biedt deze mogelijkheid op de volgende manier:

Sinds juli 2010 hebben wij geen aparte chambre d'hote-kamer meer (voorheen was deze in ons eigen huis).

Maar........we hebben een prima alternatief: indien de gîte (ons vakantiehuisje) niet verhuurd is, verhuren wij deze per nacht.

U kunt ons mailen voor de mogelijkheden: campinglesfayes@orange.fr

Gite / huisje

Wat is een gîte?

De gite is het gehele jaar te huur....dus geniet van een seizoen naar keuze! 

Een gîte is een Franse vakantiewoning, gewoon een echt huis in een authentiek gebouw, compleet ingericht voor een heerlijke vakantie waarbij u eigenlijk alleen uw kleding en persoonlijke spullen hoeft mee te nemen. Op Les Fayes kunt u daarbij (vrijblijvend) nog gebruik maken van de Table d'hôte, ontbijt- , brood-service (brood alleen in het hoogseizoen) en andere faciliteiten, zonder dat dit inbreuk maakt op uw privacy. Vanuit de gite is er vrij uitzicht.

Voor tarieven, beschikbaarheid, foto's en voorwaarden, kijk op de eigen site van de gite :  

www.gitelesfayes.info