Table d'hote

Mee-eten met de gastheer&vrouw - 1 tafel - 1 menu - 4 gangen 

Wat is Table d'hôte?

Dit is vroeger ontstaan om de boeren een mogelijkheid tot bijverdienste te geven en oogst-overschot op te maken.

Ze mochten maximaal 5 kamers in hun huis (of een bijgebouw) verhuren (chambre d'hôte), of een heel huis (gîte/vakantiehuisje). Vaak hadden ze veel groente, vlees en fruit over van de diverse oogsten en mochten ze voor max. het aantal gasten van de chambre d'hôte koken. De mensen konden dan tegen betaling mee-eten aan de tafel van de eigenaars. Er mocht maar 1 tafel, 1 menu zijn, geen a-la-carte en ook geen wijnkaart ofzo erbij.. Dit om valse concurrentie met echte restaurants te vermijden. Vaak werden dit hele gezellige maaltijden.

Tegenwoordig is Table d'hôte nog steeds toegestaan, al worden de eisen wel steeds strenger. Wel jammer is dat soms de eenvoud plaats moet maken voor té-luxe en dat is eigenlijk niet de bedoeling. Daarom willen wij in Les Fayes u gewoon lekker laten eten in een gezellige omgeving waar u zich hopelijk thuis voelt. Uiteraard eten wij zelf mee en zitten we gezellig met z'n allen aan onze lange tafels. Bij minder weer en in de wintermaanden hebben wij een gezellig eetkamertje in ons huis voor onze table d'hôte-gasten. We gebruiken kersverse produkten en géén vooraf bereide maaltijden of uit de diepvries of ander kant-en-klaar spul! Wij gebruiken voornamelijk biologische en/of streekprodukten.

Rosalinda is de kok op Les Fayes, koken en vooral mensen verwennen, gezellig met mensen eten, dat is haar hobby. Kok is niet haar beroep, maar volgens de gasten is de Les Fayes-keuken toch 'op niveau' en daar zijn we blij mee..... Met zijn allen eten..is Frans.....en is zeker belangrijk om je gasten te leren kennen en ze leren elkaar kennen, zonder 'moeten'.....verschillende mensen qua leeftijd, beroep, klasse, eten met elkaar, heerlijk toch, genieten is één van de belangrijkste dingen in het leven......

De keuze van de menu's bestaat voornamelijk uit de authentieke streekgerechten, Franse gerechten, aangevuld met gerechten uit o.a. de Italiaanse keuken.

In de zomer kunt u regelmatig meedoen aan een uitgebreide barbeque met verschillende soorten vlees, vis, brood, salade, groente en sausjes.

Wij houden uiteraard rekening (indien mogelijk) met bepaalde dieet-of eet-vormen zoals bijv. vegetarisch of glutenvrij. Overleg even met ons!

Wat is in de prijs inbegrepen? Een 4 gangen diner, inclusief water en wijn/bier/limonade, koffie of thee. Water hoort in Frankrijk (gratis) standaard op de tafel evenals een mandje brood.